Tatsiana heeft mij met hele simpele vragen en gereedschappen laten zien waarom ik bepaalde woorden niet uit kan brengen op bepaalde momenten, mij niet thuis voel binnen bepaalde groepen of tijdens bijeenkomsten of juist de oneerlijkheid of fouten die ik overal zie gelijk allemaal op wil lossen, terwijl dit niet eens mijn taak is.

Ken je dat gevoel, niet uit je woorden kunnen komen, omdat net die iemand je voor was?

Het afwachten tot iedereen maar zijn zegje heeft gedaan, niets zeggen, omdat de persoon in kwestie boven jou staat, maar je eigenlijk zeker weten dat juist jij gelijk hebt?

Of juist alles op willen pakken, omdat niemand anders het doet, terwijl dit eigenlijk niet jouw taak is?

Je staat voor een grote groep mensen, wat denken die mensen eigenlijk allemaal van je?

Vinden ze jou wel leuk? Is alles wat je wel wil vertellen interessant genoeg voor ze?

Ondanks meer dan 20 jaar in de ICT te hebben gezeten en altijd mijn weg te hebben gevonden in diverse functies al consultant, trainer, systeembeheerder, change coördinator, projectleider en diverse andere functies, waren er toch diverse onzekerheden waar ik nog dagelijks mee te kampen had.

Zie hierboven een greep uit die onzekerheden waar ik eigenlijk altijd wel tegen aanliep, iedere dag week/maand liep ik wel ergens in mijn hoofd tegen aan, waardoor ik aan mijzelf begon te twijfelen.

Hoewel deze bokkades ieder jaar iets minder werden, bleven ze toch altijd wel op de achtergrond aanwezig.

Moet je hier dan mee leren leven, is er een reden waarom je hier iedere keer weer tegen aan loopt?

Is er iets aan te doen, kan iemand mij hiermee helpen?

En zo ben je jaren bezig, continu op je hoede, steeds weer dezelfde blokkades en vragen, of loop je uiteindelijk tegen een fikse burn-out aan, waarvan jezelf nooit had verwacht dat dit zou gebeuren.

Dat laatste is ook mij gebeurt en brengt nog sterker dezelfde vragen naar voren die jij jezelf al stelde.

En het gevoel dat niemand je kan helpen, er is niemand die het antwoord heeft op al jouw problemen…..

Oké, hier stop ik, genoeg negatieve gedachten, voordat ik echt er aan onderdoor ga of depressief word, word het toch eens tijd om hier aan te gaan werken.

Er is wel iemand die mij hiermee kan helpen, mij kan vertellen wat de oorzaak is geweest van al mijn gewoontes en gedachtes die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld.

Iemand die mij op een zeer logische wijze heeft laten zien waar dit toch allemaal vandaan komt.

Via mijn werkgever ben ik in contact gebracht met Tatsiana van Neerbos van Beter leidinggeven. Zij heeft mij met hele simpele vragen en gereedschappen laten zien waarom ik bepaalde woorden niet uit kan brengen op bepaalde momenten, mij niet thuis voel binnen bepaalde groepen of tijdens bijeenkomsten of juist de oneerlijkheid of fouten die ik overal zie gelijk allemaal op wil lossen, terwijl dit niet eens mijn taak is.

Nooit had ik verwacht dat mijn band met familieleden zulke problemen voort zou brengen in de toekomst, maar Tatsiana heeft mij duidelijk laten zien dat daar de oorzaak lag van al mijn vragen en issues.

Herken jij jezelf in bovenstaande perikelen?, dan kan ik jou ten zeerste aanbevelen om een afspraak te maken, want het is onnodig om nog langer met deze negatieve gedachtegangen of problemen rond te blijven lopen.

Hopelijk gaat het jullie allemaal goed, op een mooie toekomst!