Herken jij dit?

Kijk je altijd naar waar je zelf invloed op hebt om je team te veranderen? En heb je al veel gedaan om verandering op gang te brengen? Talloze gesprekken gevoerd, afspraken gemaakt, extra aandacht gegeven, hulp en opleidingsmogelijkheden aangeboden. Noem maar op. Maar netto-netto is er nog niks veranderd. Je teamleden zeggen ja en doen vervolgens nog steeds nee… en dat frustreert je enorm!

In je team zitten een paar ‘prominente figuren’, die overduidelijk aanwezig zijn, de boel saboteren en bepaalde taken en werkafspraken  slinks naar hun eigen hand zetten. Dit is een bron van frustraties en conflicten in je team. Sommige teamleden willen hierdoor niet meer met elkaar werken en gaan met buikpijn naar het werk. Jij wilt deze conflicten stoppen, maar je hebt er je hele trukendoos al voor leeggehaald en niks werkt.

Er valt nog flink te schaven aan houding en gedrag in je team. Teamleden roddelen over elkaar, mokken als ze hun zin niet krijgen en  zeuren en klagen als geen ander. Om het minste of geringste wordt een overleg ingepland om de ‘onrust’ in het team te bespreken.  serieus?! Het lijkt wel een kleuterklas. En dan hebben we het hier over een team van professionals…

Je bent continue brandjes aan het blussen en aan het bijsturen op gedrag en acties. Je wordt bij elke meeting betrokken om beslissingen te nemen, onderlinge frustraties op te lossen, conflictsituaties te voorkomen en om teamleden aan te zwengelen tot actie. Je doet je stinkende best om alle gaten dicht te lopen, maar het voelt alsof het nooit goed genoeg is, wat je ook doet…

Je ziet te weinig verandering in het team en als dit zo blijft doorgaan, ga je de doelstellingen niet halen. Telkens wanneer je stevig wilt  inzetten op het behalen van de doelstellingen en benodigde acties tijdens een teamoverleg, dan speelt er weer iets tussen bepaalde teamleden wat eerst weer opgelost moet worden. Zo schiet het voor geen meter op.

Kortom, als deze situatie nog langer duurt dan bestaat de kans dat je jezelf helemaal over de kop werkt, het team nog steeds niet doet  wat je wilt, de conflicten zo hoog oplopen dat teamleden vertrekken of vanwege ziekte uitvallen, het team onder gigantische werkdruk  komt te staan, wat tot nog meer uitval leidt, de doelstellingen niet worden behaald, klanten ontevreden zijn en gaan klagen en jij koelbloedig wordt ontslagen omdat je team niet functioneert.

Wacht dan niet langer! In 4 maanden verander je het gedrag in je team en bouw je aan een dreamteam dat lekker met elkaar samenwerkt en proactief doelen realiseert.

Ik doe geen loze beloftes, dit werkt. Het heeft ervoor gezorgd dat vele teams zijn veranderd en managers succesvol zijn doorgegroeid naar andere teams en directieniveau. Als jij de juiste acties onderneemt, dan volgen ook de gewenste veranderingen in het team.

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Je jouw team met de week ziet veranderen. Dat er lekker gewerkt wordt volgens de gemaakte afspraken zonder te mokken, de  samenwerking goed is, teamleden elkaar aanspreken en zelfs met initiatieven komen voor verbeteringen in het team. Daardoor hoef  jij er niet meer bovenop te zitten, kun je wat meer achterover leunen, want jouw teamleden doen precies wat ze beloven en wat jij  van hen vraagt.
 • De ‘lastige’ teamleden in jouw team in de meewerkstand staan en zich aan de taken en werkafspraken houden. Er harmonie is in het  team met gelach en plezier. Met af en toe een flauwe grap om elkaar scherp te houden.
 • Je teamleden zich uitspreken, vragen stellen om elkaar te begrijpen, het oneens durven zijn en daarover in discussie gaan met elkaar om tot een gezamenlijke en de beste oplossing te komen. En daarmee de discussie goed afronden, zodat er geen nabranders meer  worden gegeven in de wandelgangen.
 • Teamleden elkaar zelf opzoeken om onderling gedoe of problemen op de werkvloer op te lossen, waarbij ze zelf beslissingen nemen  en acties uitzetten in het team. Zonder dat ze jou daar nog bij nodig hebben. Je krijgt alleen nog een mededeling te horen over welk  besluit is genomen en wat de nieuwe afspraken zijn.
 • Je on track bent met de doelstellingen, sterker nog, je weet nu al dat je die eind van het jaar gaat behalen. Teamleden pakken extra  taken zelf op, komen met goede ideeën voor verbetering en delen successen met elkaar tijdens het werkoverleg. Kortom, alles loopt  op rolletjes zodat jij de regie hebt over je eigen agenda en je kunt richten op nieuwe projecten. Leuk!

Dat is echt mogelijk wanneer je mijn 1 op 1 traject volgt: Krijg je team weer op de rit in 4 maanden.

Dit zijn 4 individuele en intensieve live sessies van 3 uur waarin ik je begeleid om met de juiste acties de gewenste veranderingen in het team te realiseren. Na elke sessie ga je aan de slag met jouw plan van aanpak. Tussendoor kun je vragen stellen tijden de maandelijkse  online Q&A sessie. Het traject duurt 4 maanden.

Aan het einde van het traject:

 • Heb je een ander team, gevoelsmatig dan hè 😉 Een team dat met plezier samenwerkt en zelf initiatief neemt om de doelstellingen te  behalen.
 • Wordt er gewerkt conform de werkafspraken en gaan teamleden met elkaar in gesprek als daarvan wordt afgeweken. Er is  duidelijkheid en rust in het team.
 • Spreken teamleden zich uit en discussiëren op een prettige manier met elkaar om tot nieuwe werkafspraken en acties te komen.
 • Lossen teamleden problemen en onenigheden met elkaar op, zonder dat zou jou hierbij nodig hebben. Teamleden nemen daarin hun eigen verantwoordelijkheid en communiceren proactief met elkaar.
 • Loopt je team op rolletjes en ga je de doelstellingen behalen.
 • Stuur je dit team met gemak aan en is er weer ruimte om leuke nieuwe projecten op te pakken.

De investering is € 3.500,- exclusief BTW bij betaling in 1 keer.

Je kan ook in 2 termijnen van ieder € 1.875,- exclusief BTW betalen.

Wat anderen over mij vertellen

Robin

Tatsiana heeft enorm geholpen, zowel in persoonlijke 1 op 1 coaching als het begeleiden van meerdere teamsessies om dit te realiseren...

Philip

Tatsiana heeft mij met hele simpele vragen en gereedschappen laten zien waarom ik bepaalde woorden niet uit kan brengen op bepaalde momenten...

E.K.

Toen ik in begin dit jaar zelf vastliep en ik iedere keer weer voor mijn eigen drempels kwam te staan, wist ik dat Tatsiana mij verder kon helpen...

Wanneer moet je vooral niet op de knop drukken:

 • Als je je er al bij neer hebt gelegd, dat dit team eigenlijk niet bij je past. Dan kun je beter je contract opzeggen en gaan solliciteren bij  een ander team.
 • Als je vindt dat je team nu aan zet is, omdat jij al zoveel hebt gedaan.
 • Als je je teamleden wilt blijven pleasen, pappen en nathouden en niet de confrontatie aan durft te gaan met ze.
 • Als je verwacht dat ik de oplosser ben en je niet op zoek bent naar een coach die jou beter gaat maken, maar naar een vervangend  leidinggevende die op jouw stoel gaat zitten.

Veel gestelde vragen

 • Volg ik dit traject samen met mijn team? Nee, dit traject is alleen voor jou als manager. Natuurlijk zijn jij en je team aan elkaar verbonden. Het team reageert op jou en jij reageert op het team. Ik leer je systemisch kijken naar wat er speelt in je team, welke  actie-reactie-patronen er zijn en wat jouw aandeel daarin is. Zo leer je welke acties er vanuit jou nodig zijn voor verandering. Daar  hoeft je team niet bij aanwezig te zijn. Ik ben jarenlang teamcoach geweest en ik ervoer dat er veel aandacht en tijd verloren ging aan issues  met prominente figuren. En je hebt meerdere keren je gehele team vrij te roosteren voor teamcoaching. Dit 1 op 1 traject met jou als  manager werkt vele malen effectiever en efficiënter.
 • Kan ik dit traject ook op mijn eigen locatie volgen? Nee, de sessies vinden plaats bij de locatie van Beter Leidinggeven in Tiel. Het helpt je om letterlijk en figuurlijk op afstand te zijn van je team, uit die dynamiek te stappen en vanuit een nieuwe omgeving te werken aan je jezelf en je team.

Waar wacht je nog op? Kom in actie en meld je aan!

Hoe zou het zijn om te werken met een team dat verantwoordelijkheid neemt, problemen met elkaar oplost zonder dat ze jou daarvoor nodig hebben? Een team met een fijne sfeer, wat zichtbaar plezier heeft in het behalen van doelstellingen. Als jij wilt weten hoe je dat voor elkaar kan krijgen, meld je dat nu aan voor dit 1 op 1 traject.